Blansko (Blansko, Češkovice, Dolní Lhota, ; Blansko, Češkovice, Dolní Lhota, Horní Lhota, Hořice, Klepačov, Lažánky, Obůrka, Olešná, Skalní mlýn, Těchov, Žižlavice) (Morava, Česká republika)

Země: Morava

Blansko (Blansko, Češkovice, Dolní Lhota, ; Blansko, Češkovice, Dolní Lhota, Horní Lhota, Hořice, Klepačov, Lažánky, Obůrka, Olešná, Skalní mlýn, Těchov, Žižlavice) (Morava); Blansko (Morava), Češkovice (Morava), Dolní Lhota (Morava), Horní Lhota (Morava), Hořice (Morava), Klepačov (Morava), Lažánky (Morava), Obůrka (Morava), Olešná (Morava), Skalní mlýn (Morava), Těchov (Morava), Žižlavice (Morava)

Znak: V modrém štítě stojí stříbrná kvádrová věž s kupolovitou střechou s dvěma menšími věžičkami, na nich a na vrcholu střechy jsou tři zlaté makovice.

Vlajka: List tvoří tři svislé pruhy, bílý, modrý a bílý v poměru 2 : 5 : 2. V modrém pruhu bílá, od základů se zužující kvádrovaná věž s kupolovitou střechou s jedním kuželem se žlutou makovicí na vrcholu a dvěma po stranách. Poměr šířky k délce listu je 2 : 3.